DENSORB absorbenter

Tips til daglig bruk

  • Absorbenter beskytter både miljøet og de ansatte mot utslipp

    Selv mindre lekkasjer og drypptap kan utgjøre fare, for miljøet eller for de ansatte. Absorbenter er enkle å bruke, og kan brukes både som et forebyggende tiltak under maskiner etc. eller for håndtering av større lekkasjer.  

  • Unngå unødvendige kostnader

    Dersom kjemikalier og oljer siver ned i bakken, i avløp eller grunnvann, kan dette medføre høye kostnader for opprydding. Ved bruk av DENSORB-absorbenter kan du enkelt forebygge slike forurensninger. 

De forskjellige bruksområdene til DENSORB absorbenter er like forskjellige som problemene du kan løse med dem! Enten som forebyggende matte på bakken, underlag under tapping, vedlikeholdsarbeid eller for rask opptagelse av lekkede væsker dersom noe har gått galt. 

Hold musepekeren over bildene for å lese korte beskrivelser av de forskjellige anvendelsesområdene. 

Matter som absorberende underlag
Rull som absorberende underlag under vedlikehold
Matter for rask og enkel rengjøring av småemner
Matter med kamuflasjemønster - egnet for arbeidsbenker
Matter for bruk ved maskiner og arbeidsplasser - har en avlastende effekt på bein og rygg.
Matte for bruk på fat - absorberer søl fra avtapping
Absorbentmatter i skuff for enkel innsamling av lekkasjer og søl
Absorbent for bruk i gangarealer og korridorer - også for områder med gaffeltrucktrafikk
Absorbentrull for permanent beskyttelse av maskiner
Rull som absorberende gulvbelegg i produksjonsområder
UV-bestandige og slitesterke bånd for utendørs bruk
Puter mot oljetap - for plassering på lite tilgjengelige steder

Hvordan kvitte seg med brukte absorbenter

Absorbentene i seg selv utgjør ingen fare, og kan enkelt kastes. Imidlertid må man ta hensyn til hvilket stoff som er absorbert. Eksempel: Dersom absorbentet har absorbert bensin, så vil absorbentet naturligvis overta egenskapene til bensin, og må håndteres deretter. Man må dermed følge reglene for deponering av bensin. Samme prinsippet gjelder for alle andre stoffer også. 

Det optimale produktutvalget

DENSORB absorbenter / bindemidler er tilpasset en rekke bruksområder, og kommer i mange praktiske former. For at du enkelt skal kunne lete deg frem til egnet produkt har vi samlet alle viktige opplysninger nedenfor.

Densorb rull

DENSORB Ruller er ideelle for å dekke store områder, f.eks. på eller under store maskiner som er utsatt for lekkasjer. Produktene er tilgjengelig i ulike bredder og er perforert i midten samt for hver 40 cm i lengderetningen. Dette gjør det enkelt å rive av ønsket lengde. 

Rett absorbent for ditt bruk avhenger av stoffene som skal absorberes. DENSORB absorbenter er tilgjengelig i 3 versjoner, der de respektive feltene er: 

DENSORB UNIVERSAL
Egenskaper: Hydrofil, absorberer de aller fleste væsker
Egnet for: Oljer, Kjølemidler, Smøremidler, Frostvæske, Olje-vann-emulsjoner og tyntflytende væsker inkl. ikke-aggressive syrer og baser
DENSORB Olje
Egenskaper: Hydrofob, Absorberer hydrokarboner samtidig som de er vannavstøtende 
Egnet for: Olje, Bensin, Diesel, Løsemidler og Petroleum 
DENSORB SPESIAL
Egenskaper: Hydrofil, Kjemisk inert, absorberer de aller fleste væsker, inkludert aggressive kjemikalier
Egnet for: Syrer, baser og andre aggressive stoffer

 

Er du ikke sikker på hvilken type som passer best for nettopp ditt behov? Nedenfor finner du vår kompatibilitetsliste for våre absorbenter.

DENSORB absorbenter er tilgjengelig i mange praktiske formater. 

DENSORB rull

DENSORB Ruller

DENSORB Ruller er ideelle for å dekke store områder, f.eks. på eller under store maskiner som er utsatt for lekkasjer. Produktene er tilgjengelig i ulike bredder og er perforert i midten samt for hver 40 cm i lengderetningen. Dette gjør det enkelt å rive av ønsket lengde. 

DENSORB matter

DENSORB matter

DENSORB matter er en god allrounder. Mattene anvendes enkelt der det er behov, de er perforerte og er dermed enkle å dele opp, og de er enkle å fjerne. Mattene er svært praktiske ved vedlikeholdsarbeid eller rengjøringsarbeid. Ettersom mattene er perforerte, er det enkelt å dele opp mattene, slik at man ikke bruker mer materiale enn nødvendig. 

DENSORB Lenser

DENSORB Lenser

DENSORB Lenser er uunnværlige i kampen mot lekkasjer. De har en høy absorbsjonskapasitet, og er enkle å forme. På denne måten kan lekkasjer ved f.eks. maskiner eller beholdere tas opp - raskt og enkelt. 

DENSORB puter

DENSORB puter

DENSORB puter har stor kapasitet samt et lite fotavtrykk. Takket være deres fleksible form, er de ideelle for å absorbere lekkede væsker eller drypptap i lite tilgjengelige områder. DENSORB puter er egnet for kontinuerlig bruk samt at de er velegnet for inneslutning av lekkasjer. 

DENSORB Varioform

DENSORB Varioform

Anvendelige for alle bruksområder. Med DENSORB Varioform har du et produkt med alle 4 formater. Varioform er universelt anvendelig som rull, matte, slange eller rengjøringsklut. 

Absorbentet kommer på en rull, og har flere langsgående og tverrgående perforeringer. Det er derfor svært enkelt å rive av til ønsket format. I en praktisk og plassbesparende dispenserkartong er DENSORB Variform ideell til mobil bruk eller på arbeidsbenker. 

DENSORB fatunderlag

DENSORB Fatunderlag

Dersom man bruker lokket på et fat som henstillingsflate ved pumping av væsker, vil DENSORB fatunderlag sikre at eventuelle lekkasjer og søl absorberes. Fatunderlaget er tilpasset for 200 liters fat, og er kun tilgjengelig i versjonen UNIVERSAL (egnet for oljer, kjølevæsker, ikke aggressive syrer etc.).

I vår webshop finner du ytterligere produkter, som bl.a. tepper, oljeterninger, oljeskimmere, granulater og nødsett. 

Våre DENSORB ruller og matter er tilgjengelig i to tykkelser:

DENSORB light

LIGHT = normal opptakskapasitet

Normal materialtykkelse, veldig fleksibel og ideell for absorbering av mindre mengder under reparasjoner, mindre lekkasjer eller daglig drift. 

DENSORB heavy

HEAVY = dobbel opptakskapasitet

Ekstra tykk materialtykkelse med dobbel kapasitet. Den store opptakskapasiteten og høye slitestyrken muliggjør langvarig bruk og / eller absorbsjon av større mengder væske. 

Jo bedre holdbarhet, jo lengre kan produktet forbli i bruk. Avhengig av bruken bør du derfor vurdere om du trenger ekstra sterk holdbarhet, eller om normal kvalitet er tilstrekkelig for ditt formål. Vi tilbyr totalt 3 ulike kvaliteter:

DENSORB Premium

PREMIUM

Høy mekanisk holdbarhet sikrer langvarig bruk. 

DENSORB Ruller og matter i premium kvalitet er med sin 3-lags konstruksjon laget for optimal holdbarhet, kvalitet og renslighet. Bindefleecen er her innkapslet i 2 lag med et væskegjennomtrengende lag, som gir meget god holdbarhet. Nok en fordel ved Premium-absorbentene er at de er lofrie, og er dermed ideelle for følsomme applikasjoner og overflater. 

DENSORB Extra

EXTRA

Ekstra kvalitet for høye krav til holdbarhet og effektivitet

DENSORB matter og ruller i Extra kvalitet er belagt med et ekstra beskyttende lag. Dette ekstra laget sikrer høy rive- og slitestyrke, og er ideell for nesten alle bruksområder - for eksempel som slitesterkt gulvbelegg. 

DENSORB Økonomi

DENSORB Økonomi

Designet for daglig bruk

DENSORB matter og ruller i økonomikvalitet er høyabsorberende absorbenter uten ytterligere forsterkning på over- eller undersiden. De er egnet for bruk på små lekkasjer eller for daglig rengjørings-, vedlikeholds- og reparasjonsarbeid