DENSORB absorbenter

Bruk av absorbenter

Erfaring tilsier at noe før eller siden vil gå galt. Men det trenger ikke være noe problem om man stiller forberedt! Enten det er snakk om drypptap fra maskiner i det daglige arbeidet eller utstyr for hurtig reaksjon ved eventuelle lekkasjer, hjelper vi deg med å redusere konsekvensene knyttet til eventuelle lekkasjer. 

 

 

 


Det optimale produktutvalget

DENSORB absorbenter / bindemidler er tilpasset en rekke bruksområder, og kommer i mange praktiske former. For at du enkelt skal kunne lete deg frem til egnet produkt har vi samlet alle viktige opplysninger nedenfor.


Aktuelle bruksområder

De forskjellige bruksområdene til DENSORB absorbenter er like forskjellige som problemene du kan løse med dem! Enten som forebyggende matte på bakken, underlag under tapping, vedlikeholdsarbeid eller for rask opptagelse av lekkede væsker dersom noe har gått galt. 

Hold musepekeren over bildene for å lese korte beskrivelser av de forskjellige anvendelsesområdene. 


Fordeler med DENSORB

 • Topp absorbsjonskapasitet
  DENSORB absorbenter absorberer Olje opptil 16 ganger sin egen vekt - vesentlig raskere enn konvensjonelle absorbenter.

 • Høy ytelse
  DENSORB absorbenter har en veldig lav risiko for drypp på grunn av den sterke tiltrekningen mellom fiberoverflaten og væsken. De er også slitesterke selv i mettet tilstand. På denne måten kan også langsiktig bruk garanteres.

 • Besparelser ved oppryddingen
  På grunn av den lavere vekten og den høye absorpsjonskapasiteten, har DENSORB-absorbenter betydelig lavere bortskaffelseskostnader enn mange andre metoder.

 • Optimal sikkerhet
  DENSORB-absorbenter utgjør ikke noen helserisiko, men bidrar til en trygg og ren arbeidsplass. En potensiell risiko for å skli elimineres også her.

 • Stort produktutvalg
  Med sin omfattende produktportefølje tilbyr DENSORB deg riktig absorbent for enhver applikasjon. Vær oppmerksom på tipsene våre for optimalt produktvalg lenger nede på siden.

Brukseksempler

For maksimal utnyttelse av absorbenter, må rett absorbent for rett væske benyttes. Våre DENSORB absorbenter fås i 3 utførelser:

 

DENSORB UNIVERSAL
Egenskaper: Hydrofob, absorberer nesten alle væsker, inkl.:
Egnet for: Oljer, Kjølemidler, Smøremidler, Frostvæske, Olje-vann-Emulsjoner og andre vannfluktige stoffer samt milde syrer og baser 
DENSORB OLJE
Egenskaper: Hydrofob, absorberer hydrokarbon-baserte væsker, er vannavstøtende
Egnet for: Olje, Bensin, Diesel, Løsemidler og Petroleum
DENSORB SPESIAL
Egenskaper: Hydrofob, absorberer nesten alle væsker, inkludert aggressive kjemikalier
Egnet for: Syrer, baser og aggressive stoffer

 

Er du ikke sikker på hvilken DENSORB-versjon som passer for kjemikaliene og stoffene dine? Nedenfor finner du vår kompatibilitetsliste for absorbenter.


Formater

DENSORB-absorbenter er tilgjengelige i mange praktiske formater. Enten for økonomisk bruk med små dryppmengder eller med høyt daglig forbruk: Alle versjonene har ulike bruksområder, opptagelseskapasiteter og størrelser - slik at du kan velge produktet som passer din bedrift best. 

 

 

 

DENSORB Rull

DENSORB Ruller

DENSORB Ruller er ideelle for å dekke store områder, f.eks. på eller under store maskiner som er utsatt for lekkasjer. Produktene er tilgjengelig i ulike bredder og er perforert i midten samt for hver 40 cm i lengderetningen. Dette gjør det enkelt å rive av ønsket lengde. 

Oljeabsorbent på rull | Universalabsorbent på rull | Kjemikalieabsorbent på rull

DENSORB Matter

DENSORB Matter

DENSORB matter er en god allrounder. Mattene anvendes enkelt der det er behov, de er perforerte og er dermed enkle å dele opp, og de er enkle å fjerne. Mattene er svært praktiske ved vedlikeholdsarbeid eller rengjøringsarbeid. Ettersom mattene er perforerte, er det enkelt å dele opp mattene, slik at man ikke bruker mer materiale enn nødvendig.

Oljeabsorbent Matter | Universalabsorbent Matter | Kjemikalieabsorbent Matter

DENSORB Lenser

DENSORB Lenser

DENSORB Lenser er uunnværlige i kampen mot lekkasjer. De har en høy absorbsjonskapasitet, og er enkle å forme. På denne måten kan lekkasjer ved f.eks. maskiner eller beholdere tas opp - raskt og enkelt.

Oljeabsorberende lenserUniversalabsorberende lenser | Kjemikalieabsorberende lenser

DENSORB Puter

DENSORB Puter

DENSORB puter har stor kapasitet samt et lite fotavtrykk. Takket være deres fleksible form, er de ideelle for å absorbere lekkede væsker eller drypptap i lite tilgjengelige områder. DENSORB puter er egnet for kontinuerlig bruk samt at de er velegnet for inneslutning av lekkasjer. 

Oljeabsorberende Puter | Universalabsorberende Puter | Kjemikalieabsorberende Puter

DENSORB Varioform

DENSORB Varioform

Anvendelige for alle bruksområder. Med DENSORB Varioform har du et produkt med alle 4 formater. Varioform er universelt anvendelig som rull, matte, slange eller rengjøringsklut. 

Absorbentet kommer på en rull, og har flere langsgående og tverrgående perforeringer. Det er derfor svært enkelt å rive av til ønsket format. I en praktisk og plassbesparende dispenserkartong er DENSORB Variform ideell til mobil bruk eller på arbeidsbenker. 

Oljeabsorbent Varioform | Universalabsorbent Varioform | Kjemikalieabsorbent Varioform

DENSORB Fatinnlegg

DENSORB Fatunderlag

Dersom man bruker lokket på et fat som arbeidsflate ved pumping av væsker, vil DENSORB fatunderlag sikre at eventuelle lekkasjer og søl absorberes. Fatunderlaget er tilpasset for 200 liters fat, og er kun tilgjengelig i versjonen UNIVERSAL (egnet for oljer, kjølevæsker, ikke aggressive syrer etc.).

I vår nettbutikk finner du ytterligere versjoner av våre praktiske DENSORB absorbenter. Derav blant annet nødsett, Oljeskimmere, Oljeterninger, Oljebarrierer, Granulater m.m.


Materialtykkelser

Andre viktige kriterier for produktutvalget er absorbsjonskapasiteten og holdbarheten. Disse avhenger blant annet av materialtykkelsen på produktene. DENSORB ruller og matter er tilgjengelige i to materialtykkelser. På denne måten kan du bruke den absorbenttykkelsen som passer din bruk best. 

DENSORB Light

LIGHT = Normal opptagelseskapasitet

Normal materialtykkelse, veldig fleksibel og ideell for absorbering av mindre mengder under reparasjoner, mindre lekkasjer eller daglig drift. 

DENSORB Heavy

HEAVY = Dobbel opptagelseskapasitet

Ekstra tykk materialtykkelse med dobbel kapasitet. Den store opptakskapasiteten og høye slitestyrken muliggjør langvarig bruk og / eller absorbsjon av større mengder væske. 


Kvaliteter

Jo bedre holdbarhet, jo lengre kan produktet forbli i bruk. Avhengig av bruken bør du derfor vurdere om du trenger ekstra sterk holdbarhet, eller om normal kvalitet er tilstrekkelig for ditt formål. Vi tilbyr totalt 3 ulike kvaliteter:

DENSORB Premium

PREMIUM

Høy mekanisk holdbarhet sikrer langvarig bruk. 

DENSORB Ruller og matter i premium kvalitet er med sin 3-lags konstruksjon laget for optimal holdbarhet, kvalitet og renslighet. Absorbentet er her innkapslet i 2 lag med et væskegjennomtrengende lag, som gir meget god holdbarhet. Nok en fordel ved Premium-absorbentene er at de er lofrie, og er dermed ideelle for følsomme applikasjoner og overflater. 

DENSORB Extra

EXTRA

Ekstra kvalitet for høye krav til holdbarhet og effektivitet

DENSORB matter og ruller i Extra kvalitet er belagt med et ekstra beskyttende lag. Dette ekstra laget sikrer høy rive- og slitestyrke, og er ideell for nesten alle bruksområder - for eksempel som slitesterkt gulvbelegg.

DENSORB Economy

ECONOMY

Designet for daglig bruk

DENSORB matter og ruller i økonomikvalitet er høyabsorberende absorbenter uten ytterligere forsterkning på over- eller undersiden. De er egnet for bruk på små lekkasjer eller for daglig rengjørings-, vedlikeholds- og reparasjonsarbeid


Vi hjelper deg gjerne!

Har du behov for ytterligere informasjon, eller er ønsker du å komme i kontakt med oss? Kontakt oss på mail eller telefon, så hjelper vi deg gjerne!